b Garmin GTM21 TMC forgalom információs kábel

b Garmin GTM21 TMC forgalom információs kábel
    • Garmin nüvi 650, 660, 670 (tartozék)
    • Garmin nüvi 750, 760, 770, 765T, 775T, 755T (tartozék)
    • Garmiin nüvi 860T, 5000 (tartozék)
    • Garmin StreetPilot c510 HU (külön vásárolható meg)
    • Garmin StreetPilot c510 Deluxe, 550 (tartozék)
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

A TMC lényege, hogy a közlekedési adatok a hagyományos rádióadások frekvenciáján (FM-sávon) jutnak el a felhasználókhoz. A Radio Data System (RDS) lehetőséget kihasználva a rádión hallható adás mellett lehetőség van adatok továbbítására is. Ennek mindenki által ismert formája az, amikor az autórádiónk kijelzőjén nem azt látjuk, hogy 94.8 MHz, hanem azt, hogy „MR2 - Petőfi Rádió”.

Ugyanezzel a módszerrel érkeznek meg a forgalmi adatok is a TMC-vevővel ellátott GPS-készülékekbe. Ezen információk figyelembevételével a GPS-készülék szoftvere képes módosítani az útvonaltervet, ha az egy olyan eseményen vezet keresztül, amely ezt indokolja (pl. útlezárás, baleset az autópályán). Nem minden esetben van szükség, vagy lehetőség a forgalmi esemény elkerülésére (pl. torlódás, sávlezárás). Ilyenkor a GPS tájékoztatja a felhasználót arról, hogy hány perc késés várható az útvonalon.

A TMC-szolgáltatás legnagyobb előnye, hogy valós idejű forgalmi információk alapján történő útvonaltervezést és navigációt tesz lehetővé, azaz elkerülhetők az egyre gyakoribb forgalmi dugók okozta kellemetlenségek.

A TMC-szolgáltatás jelenleg a következő országokban működik: Ausztria, Belgium, Cseh Köztársaság, Dánia, Egyesült Királyság (Nagy Britannia), Finnország, Franciaország, Magyarország, Németország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Portugália, Spanyolország, Svédország, Svájc.

Adatok
Cikkszám
b_GTM21
Webáruház készítés